Professionel fotograf vs. amatør. Du skal vælge en professionel fotograf hvis du vil være sikker på dine minder og fotografier skal ende op med at blive et lækkert endeligt resultat.

Du overvejer måske at hyre en fotograf til dit bryllup, da er det absolut væsentligt at du overvejer en professionel fotograf da det simpelthen ikke kan laves om. 

Går dine bryllupsbilleder i vasken forsvinder minderne fra en af de største dage i dit liv. (Den professionelle fotograf vs. amatørfotografen)

Priserne på en fotograf kan svinge meget, men som regel hænger pris og kvalitet sammen. Sørg at tjekke google og andre søgemaskiner grundigt for fotografer. Spørg også gerne i netværket før du vælger din fotograf.

LÆS MERE OM: Hvordan fotograferer man fyrværkeri?

Hvem har erfaringen?

Skal du afholde et større arrangement hvor det er vigtigt for at have nogle gode minder, så allierer dig med en professionel fotograf og sikrer dig selv de bedste billeder du kan få. 

Mange amatørfotografer er uden tvivl engageret i fotograferingen og kan uden tvivl også lave billeder. 

Men mange amatører vægter ikke altid resultatet på samme måde som den professionelle fotograf, også især fordi den professionelle fotograf ikke kan tillade sig at lave dårlige billeder da det vil skade hans ry. 

Modsat amatøren, han skal ikke på samme måde stå til regnskab for sine billeder.

GODE RÅD! Fra en knald dygtig bryllupsfotograf

Kvaliteten af billederne

Naturligvis er kvaliteten af billederne vigtige men uden tvivl også beskæringen og kreativiteten i billederne. Fotografierne skal tages fra spændende vinkler, der skal bruges spændende lys og vælges de rette optikker osv. 

Men den helt store forskel imellem den professionelle fotograf og amatør fotografen ligger egentlig ikke i udstyret og deres evner til at lave kreative indspark. Nej det ligger som regelt i den efterfølgende efterbehandling af billederne. 

Mange amatørfotografer eksperimenterer for meget med billederne eller de glemmer at billederne i et kommercielt øjemed også skal sælge en vare eller en person. Derfor bør man kende sine billedbehandlingsprogrammer etc.

En amatørfotograf arbejder heller ikke under et tidsmæssigt pres som den professionelle fotograf gør. 

Den professionelle fotograf har som regel et meget stramt program og der skal leveres billeder uanset om vejret driller, bilen ikk vil starte, himlen falder ned osv. 

Det behøver amatørfotografen ikke tænke på.