Hvad arbejder en fotograf med? En fotograf arbejder med mange ting og mange forskellige typer fotografiske opgaver. At være fotograf indeholder blandt andet lyslægning i foto studie, opstilling af produkter til produkt fotografering, efterbehandling af billeder. 

Fotografering af mennesker i miljø eller mode fotografering. Den moderne professionelle fotograf laver alle former for opgaver idag indenfor fotografiet.

LÆS ARTIKLEN: HVORDAN BLIVER MAN FOTOGRAF?

Fotografisk teori for begyndere

Fotografisk teori for begyndere – De fleste, der fotograferer med et moderne digitalt kamera, bekymrer sig overhovedet ikke om ISO (filmfølsomhed), blændeåbning og lukkerens tidsindstilling.

I et moderne digitalkamera har vi nemlig mulighed for at indstille kameraet til “auto pilot”. ISO, tid, blænde, hvidbalance og afstand klarer kameraet fuldstændig selv.

Filosofien bag er simpel! Fang motivet i søgeren og tryk på udløseren! Det er alt hvad der skal til for at opnå et godt billede. 

Det er en sandhed med modifikationer, for virkeligheden viser, at en stor del af de billeder, der er eksponeret ud fra filosofien ”Peg og skyd”, faktisk godt kunne være blevet lidt bedre uden de helt store anstrengelser. 

Det kræver bare lidt omtanke, eller sagt på en anden måde, lidt viden om hvad det egentlig er der foregår, når vi fotograferer.

Ingen automatik kan endnu fuldt ud erstatte en levende persons vurderingsevne. Automatikken tager ind i mellem groft fejl, og så får vi et ret utilfredsstillende billede, som resultat. Kan vi ikke tage billedet om, så er det bare ærgerligt!

Jo mere lys vi har til rådighed, jo lettere er det at fotografere. Vi undgår nemmere rystede billeder, støj/korn, manglende dybdeskarphed, for blot at nævne nogle af de mange problemer, som dårlige lysforhold skaber. 

Hvis vi ikke selv har ekstra lys med, så må vi desværre lære at udnytte det tilstedeværende lys bedst muligt.

PERSONLIG FOTOGRAFISK FILOSOFI

En dygtig fotograf er en person, der fanger glimtet i øjet, en professionel fotograf udvikler med tiden sin egen personlige fotografiske filosofi. 

Når han arbejder med portrætbilleder som portrætfotograf, ved en polterabend, eller billeder til julekort med de glade børn, bør han altid gribe opgaven an udfra sin egen filosofi. Have sig selv med i opgaven og præge motivet i sin egen stil og retning.

BRYLLUPSFOTOGRAFI

En professionel bryllupsfotograf laver idag bryllupsbilleder der er mere i den fotoreportage fotografiske stil end de gamle portrætfotografers opstillede klassiske bryllupsbilleder. En bryllupsfotograf fortæller brudeparrets store dag i billeder. 

At droppe en fotograf til jeres bryllup, er efter vores opfattelse direkte vanvid. En fotograf til bryllup med stor erfaring får altid med sit trænede øje fanget en masse spændende detaljer, som hjælper dig med at huske din store dag.

REPORTAGEFOTOGRAFI

En reportagefotograf laver billeder udfra et koncept og idé. Følger så at sige den historie der skal fortælles i billeder. Reportage fotografering kan være alt indenfor både journalismen og erhvervsfotografering. 

Reportagebilleder ved en professionel reportagefotograf følger altid i tråd med selve motivets bevægelser eller den givne lokation der er valgt til billedserien. Digital fotograf og reportagefotograf.

PRODUKTFOTO

Står du med planer om at få lavet nye billeder af dine produkter og leder du efter en professionel fotograf til produktfoto? Skal der laves nye billeder til hjemmesiden eller annoncer? 

Så har vi alle muligheder i vores professionelle foto studie. Vi kan også sagtens medbringe vores foto studie og lave produktfoto on lokation ved jeres virksomhed. Som produktfoto fotografer har vi mange spændende ideer til hvordan vi skal gribe fotografering af jeres produkter eller virksomhed an.

MODEFOTOGRAF

Modefotograf er blevet et stort fænomen indenfor fotografiets univers. Flere og flere fotografer, slår sig ned som kommercielle modefotografer. Americas next top model og andre lignende programmer har uden tvivl sat lidt glans på en karriere , som fotograf af smukke modeller. 

Modelfotografering handler dog også om at fange modellens mange ansigter og sikre sig billederne viser de mange sider så modellen får nemmere ved at sælge enten sig selv til model casting eller det produkt eller tøj hun eller han skal sælge.

PORTRÆTFOTO

En portrætfotograf skal forevige de største minder i dit lav. Fange barnets smil eller familiens sammenhold etc. 

Portrætfoto bør laves ved en professionel portrætfotograf, for at du sikrer dig kvaliteten i billedet og med stor erfaring som fotograf til portrætter bør du være i sikre hænder hos den erfarne portræt fotograf.

FREELANCEFOTOGRAF

En freelancefotograf tager alle former for fotograf opgaver indenfor sit felt. Freelance foto opgaver ligger som regel hos den enkelte eller en virksomhed. 

Som freelance fotografer har vi stor erfaring indenfor alle former for erhverv. Vi kører som freelancefotografer i HELE Danmark. Spændende billeder og gode ideer.

STUDIEFOTOGRAF

Portrætfotos kan laves enten i et fotostudie med flot lyslægning og kreativ brug af baggrunde og spændende farvefiltre. En kreativ studiefotograf bruger mange forskellige former for lyslægninger for at tvinge det bedste ud af motivet.

En studio fotograf er ofte også en reklamefotograf.

Skal i bruge et gavekort til en fotograf, eller et godt billede til enten julegave idé eller fødselsdagsgave idéer så kontakt os.

ATERLIERFOTOGRAF

Få lavet flotte billeder i vores aterlier. Som aterlierfotograf garanterer vi mange flotte billeder og kreative ideer. Vi laver også produktfotografering i vores aterlier og fotostudie.

BØRNEFOTO

En børnefotograf til flotte børnebilleder arbejder altid som børnefotograf i børnehøjde. Børn er spontane og glade væsner, de skal fanges der hvor de trives bedst og har det sjovt. 

Børnefoto bliver altid bedst når fotografen tænker som barnet og fotografere billederne i en hyggelig atmosfære.

ERHVERVSFOTOGRAF

Som erhvervsfotograf handler det om at komme tæt på virksomheden og fortælle jeres historie. Vi vil have en god historie når vi besøger jeres virksomhed. 

Erhvervsfotografering handler om at sende et budskab, det handler om at vise hvem i er, og hvor spændende jeres virksomhed er. Billeder siger mere end 1000 ord.

motiver

Som fotograf, har hu har med garanti stået i en smuk solnedgang ved den flotteste solnedgang, trykket på udløseren og glædet dig til at se resultatet. Men når du ser resultatet bagefter, ligner det ikke det indtryk du stod med da du fotograferede motivet.

Mange kameraer er bygget vidt forskeligt og har mange indstillinger, man kan forsøge sig med både automatisk og manuelt.

Når man fotograferer sine motiver idag, kan man sagtens lave flotte eksponeringer og få det hele med. Når vi er på opgave bruger vi meget vores foto stativ, for der første for at sikrer stativet dig at billedet bliver klart og skarpt, derudover har du mulighed for at sætte bilederne sammen bagefter i photoshop.

Når du sætter billederne sammen

Når du sætter billederne sammen, du som fotograf på en opgave har fotograferet, så har du mulighed for at fremhæve alle detaljer via de mange eksponeringer. Du kan på den måde, få alle detaljer af din eksponering fremhævet eksponeringsmæssigt korrekt. 

Du har måske lavet en eksponering med en blænde over, en blænde under og en blænde på “normal” eksponering. Derfor kan du bagefter sætte billedet sammen som du vil og få det bedste resultat.

En professionel fotograf ved lige præcis hvordan billedet skal eksponeres og fotografen ved også hvornår der er chancer for at lysmåleren kan blive snydt og det derfor er vigtigt at gå over på manuel indstilling, så fotografen selv har den fulde kontrol over sin eksponering. 

Derfor kan du selv få det bedste ud af dine billeder og få billedet til at fremstå mere prof og flot.

JOB ELLER PASSION?

Som kreativ person er det vigtigt at bevare sin passion. Det kan være svært hvis en person har været i det kreative univers som fotograf i mange år. Opgaver bliver mere og mere rutineprægede. 

Derfor er det vigtigt at man som kreativ fotograf forsøger at presse sig selv til at tænke nyt og anerledes. På den måde får kunderne en oplevelse af at fotografen hele tiden udvikler sine kreative ideer.

Bliver fotografens opgaver “bare et job”, så vil billederne år efter år ofte ligne det samme og det samme. Og idag med de mange nye muligheder indenfor fotografiet, er det vigtigt man flytter sig og skubber grænsen for sine kreative tilgange til billedmediet.

FOTOGRAFER I DANMARK – HVAD, HVEM, HVOR?

En fotograf er forhåbentlig en kreativ person. En fotograf har en tilgang til fotografiet der gør ham opmærksom på farver, kompositioner og lyssætning. 

At lave billeder idag er en blandning mellem fotografens engagement on-location og den efterfølgende digitale efterbehandling.

SE FLOTTE BILLEDER FRA SILKEBORG

EN FOTOGRAF – ET JOB ELLER EN PASSION?

Når en fotograf arbejder med sine billeder lægges der oftest vægt på den personlige stil blandet med kundens ønsker og behov. Billederne bør udstråle et godt mix imellem fotografens kreativitet overbygget af det samlede koncept. Der bør være en dybere mening med billedet.

Arbejder man feks som gravid fotograf, bør man lave billeder med en lille historie. Tænk feks over billedet, lav noget med barnet der rører ved moderens mave, eller faderen der stolt holder barnet.

KVALITET I FOTOARBEJDET

Som fotografer med stor erfaring, bestræber vi os altid på at give vores kunder den bedste oplevelse og de bedste billeder. Det handler om den høje kvalitet i fotoarbejdet. Og derefter også den super kvalitet i behandlingen af billederne.

Vi vil tilbyde folk med behov for fotoopgaver at få lavet det bedste fotografi vi kan garantere. Så leder du efter en dygtig fotograf til foto opgaver, så kig nærmere på vores sider.

Står du som enkelt person, virksomhed eller og leder efter en professionel fotograf, reklamefotograf, bryllupsfotograf, mode fotograf, børnefotograf, gravidfotograf, kunstfotograf, Boudoir Fotograf eller andet, så skriv til os, vi leverer altid de flotteste billeder.

GRAFIKER OG FOTOGRAFER ARBEJDER SAMMEN

Vi har altid brug for at samarbejde med den grafiske branche og vi leverer ofte billeder til grafikere der sidder og arbejder med tryksager og andet fotografisk materiale.

Vi elsker vores job som fotografer og det udspringer faktisk af at have fotografering som seriøs hobby, til uddannelse som fotograf og derefter opbygningen af en solid, krævende, loyal men aktiv kunde portefolio. Vi er de professionelle fotografer der ved hvad vi vil, og vi ved hvad vores kunder gerne vil have.

MØD ET PROFESSIONEL WEBBUREAU

Det handler om fotografiet og de spændende billeder. Det handler om fokus på mennesker, koncepter og produkter. Portrætfotografering, bryllupsfotografering, reklamefotografering og meget andet. Kort sagt en fotograf der leverer det hele.

UDVIKLING AF FOTOGRAFENS KREATIVITET

Det er naturligvist essentielt at fotografen udvikler sine kreative kompetencer nærmest konstant. For idag, modsat for bare 10 år siden er fotografiet, især grundet de mange nye digitale muligheder i konstant bevægelse. 

Billeder udsættes for foto manipulation nærmest dagligt. Jeg talte med en kvindelig børne fotograf forleden. Hun siger som mange andre fotografer der laver børnebilleder, at gruppe skud af børn er noget af det sværeste.

Hun havde derfor valgt at bruge photoshop til at “flytte hoveder” med. Hun valgte simpelthen at eksponere billedet så det bagefter var muligt at flytte hoveder rundt, så alle unger på det samme billede enten var skarpe, ikke rækkede tunge eller bevægede sig. 

Det kunne man ikke gøre for bare 10 år siden. Og slet ikke i det gode gamle mørkekammer.